Bert Tijhof op de kieslijst voor de ChristenUnie

Bert Tijhof GR22.jpg
CU-RH-logo
Door ChristenUnie Rijssen-Holten op 18 oktober 2020 om 19:39

Bert Tijhof op de kieslijst voor de ChristenUnie

Wethouder Bert Tijhof (47) van Rijssen-Holten is met plek 13 de hoogste Overijsselaar op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamer-verkiezingen van volgend jaar.

(Tubantia, 10 oktober 2020)

RIJSSEN - Wethouder Bert Tijhof (47) van Rijssen-Holten is met plek 13 de hoogste Overijsselaar op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamer-verkiezingen van volgend jaar.

Het is al de derde keer dat deze Rijssenaar op de landelijke lijst van zijn partij staat en ook de derde keer op plek 13. „Maar ik ben niet bijgelovig hoor”, lacht Tijhof, die naar eigen zeggen niet staat te trappelen om Rijssen-Holten straks  te verruilen voor De Haag. „Ik ben hier nu zes jaar wethouder en heb het goed hier. De ChristenUnie heeft op dit moment vijf Kamerzetels en dat betekent normaal gesproken dat ik op een onverkiesbare plek sta.”, zegt Tijhof.

Gezicht in de regio

Hij vervolgt: „Dat ik weer op de landelijke lijst sta heeft alles te maken met het feit dat de selectiecommissie van de ChristenUnie zoekt naar bekende gezichten in de regio. Mocht ik met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer worden gekozen, dan vertrek ik naar Den Haag. Maar een campagne vanuit de regio zoals bij het CDA om Pieter Omtzigt alsnog in de Tweede Kamer te krijgen zie ik bij de ChristenUnie niet gebeuren. Onze partij kent zo’n traditie niet.”

Behalve Tijhof staan nog vier ‘Overijsselse toppers’ op de landelijke kieslijst. Dat zijn  Gerdien Rots (16, raadslid Zwolle),  Alwin te Rietstap (17, wethouder Hardenberg), Hadassa Meijer (31, raadslid Enschede) en Henk Stoorvogel (50, 4e Musketier). 

Deel dit bericht