Jongeren in de gemeenteraad? Hoezo?

microphone-with-background-people-out-focus.jpg
CU-RH-logo Job_CU_hal.jpg
Door ChristenUnie Rijssen-Holten, Job Schutte op 19 februari 2022 om 19:34

Jongeren in de gemeenteraad? Hoezo?

Ik vind het vreemd dat er geen jongeren in de gemeenteraad zitten.

Door Job Schutte, nr. 9

De gemeenteraad, wat is het en wat doen ze eigenlijk? Eén avond in de week koffiedrinken en vergaderen over welk kunstwerk er nou weer op een rotonde moet komen? Dat ook, maar dat is lang niet de enige taak van gemeenteraadsleden. Ik vertel je graag wat meer over wat de gemeenteraad nou precies is én waarom er ook jongeren in moeten zitten!

De gemeenteraad is de Tweede Kamer in Rijssen-Holten. De gemeenteraad controleert bovendien ook de burgemeester en de wethouders en kan met ze in debat gaan. Samen met de burgemeester en de wethouders beslissen zij ook over het reilen en zeilen in de gemeente. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan het onderwijs, zoals de basisscholen en de middelbare scholen als de Fruytier, de Waerdenborch en Reggesteyn, maar ook aan woningbouw: komen er nieuwe woningen bij in het Opbroek?

Allemaal zaken die jongeren ook raken dus. En ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind het heel vreemd dat er afgelopen jaren geen enkele jongere in de gemeenteraad zat. Terwijl er wél beslist wordt over zaken die jongeren aangaan. Dat frustreerde mij en dus besloot ik om de politiek in te gaan en daarom stel ik mij verkiesbaar op 16 maart.

Ik zou graag van Rijssen-Holten een gemeente willen maken waarin we willen blijven wonen, samen met jullie! Jongeren verdienen ook een stem over zaken die hun aangaan. Ik ben graag diegene die jullie stem verwoord in onze gemeente! Wil je mij daarin helpen? Stem dan op 16 maart op de ChristenUnie. Thnx!